Café Montmartre yra prancūziškas restoranas, įsikūręs Vilniaus senamiesčio širdyje, priešais Filharmoniją, vos už kelių žingsnių nuo Rotušės aikštės. Restoraną 2013 m. įkūrė Thomas, prancūzas, gyvenantis Lietuvoje nuo devintojo dešimtmečio vidurio. Café Montmartre gimė iš didelės meilės prancūzų kultūrai, muzikai ir naminiam maistui.
Restoranas siūlo firminius prancūzų gastronomijos patiekalus, tokius kaip “Coq au vin” ir midijos, kasdien ruoštus iš aukščiausios kokybės ingredientų. Atkurdamas šiuos autentiškus skonius, Café Montmartre siekia suteikti savo svečiams kulinarinę patirtį, kuri juos nukeltų į gyvybingas Paryžiaus gatves.
Café Montmartre yra įsipareigoję perteikti prancūziškos virtuvės autentiškumą Vilniuje, įnešdami dalelę Montmartro dvasios į Vilniaus miesto širdį.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
MIŠKO GRYBŲ SRIUBA
Kreminė sriuba su vietiniais baravykais ir voveraitėmis, patiekiama su česnakinės meškos česnako kremu ir mažais skrudintais skrebučiais su sūdyto sviesto prieskoniu.
ARBA
RŪKYTAS BALTIJOS LAŠIŠOS TARTARAS SU KRAPŲ PUTOMIS
Lengvai rūkytas lašišos tartaras su švelniomis krapų putomis ir citrinos gaiva, patiekiamas su naminiu ruginės duonos blyneliu.
LYDEKA SVIESTINIAME PADAŽE
Pagal lietuvišką receptą Ežerų lydeka, išvirti aromatiniame lauro lapų ir čiobrelių sultinyje, patiekta su sviestiniu padažu, bulvių koše su krienais ir keptomis šakninėmis daržovėmis.
ARBA
ANTIES CONFIT SU KADAGIO UOGOMIS IR LIEPŽIEDŽIŲ MEDAUS PADAŽU
Traškus anties confit patiekalas su kvapniu kadagio uogų ir liepžiedžių medaus padažu, patiekiamas su bulvių gratinu ir lietuvišku Džiugo sūriu.
CREME BRULEE
Su ramunėlėmis ir laukinių bičių medumi Prancūziškas klasikinis desertas su lietuviškomis ramunėlėmis ir laukinių bičių medumi, karamelizuotas iki tobulumo.
ARBA
MIŠKO UOGŲ TARTALETĖ SU GRIETINĖLE IR KEFYRO KREMU
Traškios tešlos pagrindas, užpildytas miško uogomis (šilauogės, bruknės), patiekiamas su lengva kefyro grietinėle.
Didžioji g. 40, Vilnius
Virtuvės šefė – Erika Žilinskienė
Rezervacijai:
+370 612 89269
thomasteiten@gmail.com
Degustacijų pateikimo laikas:
I – IV 18:00 – 21:00
V – VI 18:00 – 22:00
VII 18:00 – 21:00