restaurant-cover

Cafe Montmartre

Café Montmartre yra prancūziškas restoranas, įsikūręs Vilniaus senamiesčio širdyje, priešais Filharmoniją, vos už kelių žingsnių nuo Rotušės aikštės. Restoraną 2013 m. įkūrė Thomas, prancūzas, gyvenantis Lietuvoje nuo devintojo dešimtmečio vidurio. Café Montmartre gimė iš didelės meilės prancūzų kultūrai, muzikai ir naminiam maistui.

Apie restoraną

Restoranas siūlo firminius prancūzų gastronomijos patiekalus, tokius kaip “Coq au vin” ir midijos, kasdien ruoštus iš aukščiausios kokybės ingredientų. Atkurdamas šiuos autentiškus skonius, Café Montmartre siekia suteikti savo svečiams kulinarinę patirtį, kuri juos nukeltų į gyvybingas Paryžiaus gatves.

Café Montmartre yra įsipareigoję perteikti prancūziškos virtuvės autentiškumą Vilniuje, įnešdami dalelę Montmartro dvasios į Vilniaus miesto širdį.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

MIŠKO GRYBŲ SRIUBA

Kreminė sriuba su vietiniais baravykais ir voveraitėmis, patiekiama su česnakinės meškos česnako kremu ir mažais skrudintais skrebučiais su sūdyto sviesto prieskoniu.

ARBA

RŪKYTAS BALTIJOS LAŠIŠOS TARTARAS SU KRAPŲ PUTOMIS

Lengvai rūkytas lašišos tartaras su švelniomis krapų putomis ir citrinos gaiva, patiekiamas su naminiu ruginės duonos blyneliu.

LYDEKA SVIESTINIAME PADAŽE

Pagal lietuvišką receptą Ežerų lydeka, išvirti aromatiniame lauro lapų ir čiobrelių sultinyje, patiekta su sviestiniu padažu, bulvių koše su krienais ir keptomis šakninėmis daržovėmis.

ARBA

ANTIES CONFIT SU KADAGIO UOGOMIS IR LIEPŽIEDŽIŲ MEDAUS PADAŽU

Traškus anties confit patiekalas su kvapniu kadagio uogų ir liepžiedžių medaus padažu, patiekiamas su bulvių gratinu ir lietuvišku Džiugo sūriu.

CREME BRULEE

Su ramunėlėmis ir laukinių bičių medumi Prancūziškas klasikinis desertas su lietuviškomis ramunėlėmis ir laukinių bičių medumi, karamelizuotas iki tobulumo.

ARBA

MIŠKO UOGŲ TARTALETĖ SU GRIETINĖLE IR KEFYRO KREMU

Traškios tešlos pagrindas, užpildytas miško uogomis (šilauogės, bruknės), patiekiamas su lengva kefyro grietinėle.

Didžioji g. 40, Vilnius

Virtuvės šefė – Erika Žilinskienė

Rezervacijai:

+370 612 89269

thomasteiten@gmail.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – IV 18:00 – 21:00

V – VI 18:00 – 22:00

VII 18:00 – 21:00

Galerija